Toiminnasta, mitä on tehty ja mitä on tekeillä

    Rovaniemen Lyskan Alumnit ry on perustettu 6.2.2009, ensimmäisenä puheenjohtajanaan Marjut Aikio.  Perinteeksi on jo muodostunut, että yksi kevään ylioppilaista on saanut yhdistyksen alumnistipendin. Tänä keväänä stipendin sai Hanna-Kaisa Louhikoski.  Aikaisemmat saajat ovat vuodesta 2009 alkaen Ville Aula, Joona Rajala, Jimi Jokela, Eerika Karppinen, Riikka Keskitalo, Sanna Kemppinen, Essi Lind ja Noora Pumpanen.

    Koulun täyttäessä sata vuotta vuonna 2008 ilmestyi Hely Kalkkisen kokoama kirja Vivat Lyska. Kirja on upea teos kertomuksia ja muisteluita kunnianosoituksena juhlivalle Lyseonpuiston lukiolle. Kirjaa on vielä saatavissa koulun kansliasta.

    Koulun historiateosta kirjoittaa dosentti Marianne Junila. Yhdistys on tukemassa valmistuvaa kirjaa keräten varoja sen painokuntoon saattamiseksi.

    Abipäivänä 25.1.2017 koululla luennoi alumni, biokemian professori emeritus Matti Vuento aiheenaan virukset ja niiden ihmeellinen toiminta.

    Tämän vuoden Lyska-päivää vietettiin koululla 11.5.2017. Päävierailijana oli koulun entinen oppilas, Rovaniemen hovioikeuden presidentti, Marianne Wagner-Prenner, kertoen mielenkiintoisesti oikeuslaitoksen tehtävistä ja toiminnasta Pohjois-Suomessa.

    Yhdistyksen vuosikokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin sääntömääräiset vuosikokousasiat eli edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Kokouksessa valittiin myös yhdistyksen hallitus ja toiminnantarkastajat kuluvalle vuodelle. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Liisa Virkkunen Mauri Toivion halutessa vapautua tehtävästä.    

    Järjestäytymiskokouksessaan hallitus valitsi henkilöt eri tehtäviin. Hallituksen jäsenet nimineen ja tehtävineen ovat toisaalla näillä kotisivuilla.  Vuosikokouksen jälkeen jatkettiin yhteistä tapaamista Hotel Santa Clausin Caissa-ravintolassa hyvän ruuan ja miellyttävän yhdessäolon merkeissä. 

    Lakkiaispäivänä 3.6.2017 koululla juhlivat myös vuoden 1967 oppilaat ja heidät julistettiin nyt riemuylioppilaiksi.  Juhlaesitelmän piti kansantaloustieteen professori emeritus Vesa Kanniainen.  Riemuylioppilaiden keräämän stipendin sai Riitu Myllykangas.  Lakkiaispäivänä koulun kunnioitetun rehtorin, Jorma Hämäläisen, lämminhenkisessä läksiäistapahtumassa olivat mukana kukkasin ja lahjoin myös yhdistyksen edustajat.    

    Yhdistyksen edustajat ovat pitäneen päivänavauksia koululla jo usean vuoden ajan. Näin on tehty myös kuluneella kevätlukukaudella ja samaan pyritään tulevana myös syyslukukautena.  Avauksien pitäjät ovat olleet eri alojen kokeneita osaajia ja ammattilaisia.

    Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja tätä juhlimme tiistaina 5.12.2017 koululla järjestettävillä juhlatanssiaisilla.  Orkesterina toimii koulun oma orkesteri musiikinopettaja Esa Tikkalan johdolla.  Tanssiaiset ovat myös kohta eläkkeelle jäävän Esa Tikkalan juhla.  

    Yhteyttä jäseniin pidetään mm. jäsenkirjeillä. Toiveena on, että jäsenet ilmoittaisivat sähköpostiosoitteensa, sillä sen kautta kirjeet voidaan lähettää joustavasti ja kustannuksia säästäen.